ARC-Heitingatoernooi

ARC-Heitingatoernooi 2018

Het programma van het ARC-Heitingatoernooi is al sinds 2006 ongewijzigd. Er wordt gespeeld op de donderdag waarop Hemelvaartsdag valt en de daarop volgende vrijdag en zaterdag.

De donderdag is voor de JO13 & JO12-pupillen, de vrijdag voor de JO11 & JO10-spelers en op zaterdag komen de JO9 & JO8 in actie.

Aan het toernooi wordt deelgenomen door ploegen uit Alphen aan den Rijn zelf, teams uit de regio, maar zeker ook door teams van (veel) verder weg. Verenigingen uit o.a. Eindhoven, Spakenburg, Hoorn, Venlo, Rosmalen, Alkmaar, Voorthuizen, Lemmer, Helmond, Nijmegen, Enschede, Zeewolde etc. waren allemaal al eens in Alphen aan den Rijn te gast.
We hadden en hebben deelnemers uit België en zelfs ooit uit Macedonië. Ook zijn deelnemers van betaald voetbal-verenigingen als Feyenoord, Sparta, VVV Venlo, Helmond Sport, Volendam, Excelsior Rotterdam, Lierse SK (België), AA Gent (België) en Ajax regelmatige gasten.

Indien mogelijk bezoekt John Heitinga persoonlijk zijn ‘eigen’ toernooi en al jaren worden enkele wedstrijden – en in ieder geval de finale op het hoofdveld – gefloten door topscheidsrechters Kevin Blom en Danny Makkelie.

Op iedere dag wordt om exact 9:30 uur afgetrapt. De prijsuitreiking start tussen 14:45 en 15:00 uur.

De kernwaarden van het grootste pupillentoernooi van Nederland:
– Compact van opzet, met alle speelvelden op korte afstand van elkaar.
– Centrale tijdwaarneming waardoor alle wedstrijden altijd op dezelfde tijd
beginnen en eindigen en het programma niet uitloopt.
– Veel vermaak en activiteiten voor de spelertjes zelf (tussen de wedstrijden
door), maar zeker ook voor meegekomen broertjes, zusjes, vriendjes etc.
door de aanwezigheid van speeltoestellen, springkussens e.d.
– Gratis een lekkere én verantwoorde lunch voor álle teams en hun leiders.
– Alle deelnemende teams doorlopen hetzelfde programma en ontvangen
evenveel aandacht, dat geldt in gelijke mate voor de deelnemers in de
Toppoules als voor de ploegen die op niveau 10e klasse met minstens
zoveel inzet en plezier hun toernooi beleven!

Vanwege de compacte opzet qua speelvelden en de voor de lunches beschikbare capaciteit wordt op het ARC-Heitingatoernooi bij de E-pupillen alleen 7×7 gespeeld en dus niet 9×9.

Al jaren meldden zich minimaal driemaal zoveel teams aan voor deelname dan dat er plekken op het toernooi te vergeven zijn. Het beleid van de organisatie is om zoveel mogelijk verschillende verenigingen de kans te geven het ARC-Heitingatoernooi te beleven. En daarom wordt per toernooidag in principe maar één team van een vereniging geplaatst. Een tweede team komt pas in aanmerking als in een bepaalde klasse te weinig aanmeldingen zijn.

Hoe dan ook moeten we dus ieder jaar weer voor ieder team dat een plekje krijgt er minimaal twee teleurstellen. Wij vinden het voor die teams onacceptabel wanneer een wel geplaatst team ondanks alle duidelijke afspraken vooraf niet komt opdagen of heel kort van te voren afzegt. Voor die gelegenheden hebben wij de harde maatregel aangenomen om een vereniging die hiervoor verantwoordelijk is (calamiteiten uitgezonderd uiteraard) zonder discussie als geheel voor 2 jaar van deelname aan het ARC-Heitingatoernooi uit te sluiten.

Gelukkig is het bovenstaande een uitzondering. Voorop staan bij het ARC-Heitingatoernooi twee belangrijke zaken: sportiviteit en vooral plezier!!!

 

POULE-INDELINGEN EN UITSLAGEN 2018

Let op! Onderstaande poule-indelingen zijn van de 2017 editie. In de komende maanden zal hier de nieuwe poule-indeling geplaatst worden.